Oeps er brand een lampje.

motormanagementlampje

Vaak is dit het lampje wat nogal wat paniek teweeg kan brengen bij menig chauffeur! Het motormanagementlampje, zoals hij heet, gaat branden wanneer er zich een storing in het electrisch systeem van het motormanagement voordoet. Meestal gaat het systeem dan in een noodloopregeling, en kunt u dit merken aan eventueel vermogensverlies, stotteren, extra brandstofverbruik, slecht starten enz. Neem zo spoedig mogelijk contact op met uw garagist, die kan u verder helpen en de storing “uitlezen” en verhelpen.

 

koelvloeistof

 

Wanneer bovenstaand lampje gaat branden is het zaak om zo snel mogelijk de motor stop te zetten, er is namelijk iets mis met uw koelvloeistofsysteem. De motor kan oververhit raken en ernstig beschadigen. Controleer het koelvloeistofniveau (pas op, het reservoir staat onder druk, de koelvloeistof is erg heet!!) , vul het, nadat de motor afgekoeld is, eventueel bij,( voor nood mag u water gebruiken) en laat het koelsysteem controleren. Loopt de vloeistof onder de auto uit,  dan kunt u niet meer verder rijden!

 

accu

Het acculampje is ook een bekende. Als deze tijdens het rijden gaat branden, of niet meer uit gaat na het starten, dan kan de oorzaak bij de dynamo liggen. Kan, want meerdere oorzaken laten dit lampje gaan branden. Het kan ook zijn dat de V-snaar kapot is of dat er iets mis is met de bedrading.

ruitenwisservloeistof

Als dit lampje gaat branden werkt binnenkort de ruitensproeier niet meer, dat wil zeggen, hij is dan leeg. Geen ramp, maar wel zo snel mogelijk bijvullen, niets zo vervelend als slecht zicht!